Hur Lång är en Ishockeymatch?

Varaktigheten av ett typiskt hockeyspel bestäms av många faktorer, som övertid, skador, och med varje visselpipa stannar spelet i några sekunder. De 60 minuterna ett långt spel med 2 pauser på 17 minuter inkluderade med alla andra faktorer kan få spelet att pågå till i genomsnitt 2 timmar och 23 minuter. Vi kommer att diskutera faktorerna och tidpunkterna för ishockey på olika nivåer.

Hur länge varar hockeymatcher?

Medeltiden är 2 timmar och 23 minuter, men längden varierar beroende på olika ligor. Professionellt hockey spel (NHL) varar längst och barnhockey har den kortaste varaktigheten. Men hur länge en hockeymatch är kommer också att bero på ligorna som fritidshockey som varar i 60 minuter.

Professionell hockey (NHL)

Hur länge varar en professionell ishockeymatch och hur långa är NHL-uppehåll?

Liksom andra professionella hockeyligor som European Leagues, AHL, har NHL 60 minuters speltid.

Hela spelet är uppdelat i tre perioder på 20 minuter. Det är 17 minuters paus efter 1:a och 2:a perioden. Om matchen är oavgjord, så finns det ytterligare 5 minuters förlängning. Om matchen förblir oavgjord även under förlängning sker en straffläggning.

Andra faktorer som stopptid, TV-reklam, varaktigheten överstiger 2 timmar. Så i genomsnitt varar en professionell hockeymatch runt 2,5 till 3 timmar.

Rekreation eller barnhockeyspel

En rekreations- eller barnhockey har en speltid på 60 minuter vilket innebär att klockan inte stannar när det blåser av. Klockan stannar några minuter efter varje periods slut för stopptid och uppvärmning. Det genomsnittliga rekreationsspelet varar cirka 1 timme och 15 minuter.

Hur många perioder i en hockeymatch?

Hur många perioder i en hockeymatch och hur långa är hockeyperioder? Det är enkelt. Det finns totalt 3 perioder i hockey, varje period på 20 minuter ger totalt 60 minuters speltid.

Vad avgör längden på en hockeymatch?

Paus

Pauser tas mellan första och andra perioden i NHL och College-ligorna. Varje paus är på 17 minuter.

Övertid

Ytterligare övertid på 5 minuter spelas när matchen är lika.

Reklampauser

Reklampauser är en annan faktor som förlänger spelet. De är med i alla NHL-matcher och i de flesta andra sända matcher. NHL har tre reklampauser på 2 minuter varje period, vilket gör det till totalt 18 minuters reklam under matchen.

Potentiella tekniska problem

Då och då uppstår en del tekniska problem som krossat glas, smält is, trasig timer etc. Dessa kan också förlänga spelet.

Straffar

Straffar äger rum när spelet förblir oavgjort under förlängningen. En straffläggning för tre spelare äger rum och fortsätter att äga rum tills ett lag vinner.

Slutspel

I slutspel är övertidsregeln annorlunda. En övertid på 20 minuter spelas tills ett mål görs. Om inget mål görs, tas ett 15-minuters uppehåll och sedan återigen spelas en 20-minuters övertid.

Hur långa är NHL-ishockeymatcher?

Den officiella speltiden för ishockeymatchen är 60 minuter (tre 20-minutersperioder). Om det är oavgjort efter 60 minuter fortsätter spelet med förlängning. Den totala genomsnittliga tiden för NHL-spel är 2 timmar och 30 minuter (inklusive avbrott och pauser). Det kan vara mycket längre om övertid spelas.

I grundserien fortsätter spelet med 5 minuters sudden-death-förlängning följt av skjutningar. I NHL-slutspelet fortsätter spelet med 20 minuters sudden death-perioder tills ett lag gör mål (inga straffar). Sudden death-regeln innebär att spelet slutar omedelbart efter att ett lag gjort mål.

Pauserna mellan perioderna är 18 minuter långa utan paus före förlängning och straffläggning i grundserien och 15 minuters paus före varje förlängningsperiod i slutspelet.

Hur långa är hockeymatcher i andra professionella ligor?

Reglerna för de flesta andra professionella ligor är desamma som internationella regler. Tre 20-minutersperioder och 15-minutersuppehåll.

Hur länge är hobby- eller barnhockeyspel?

På fritidsnivå och barnnivå spelas spelet vanligtvis under körning, vilket innebär att timern inte stannar när det hörs en visselpipa. Klockorna går hela tiden fram till slutet av perioden (förutom vissa speciella tillfällen som allvarliga skador eller tekniska problem med isbanan).

Det betyder att fritidsspel vanligtvis varar mellan 1 timme 15 minuter och 1 timme 30 minuter totalt.

Hur länge varar hockeymatchen i realtid i genomsnitt?

Den genomsnittliga totala tiden för en NHL match är cirka 2 timmar och 30 minuter. Detta inkluderar:

 • Tre 20 minuters spelperioder
 • Två pauser på 18 minuter
 • Spelstopp (matchklockan stannar efter varje avblåsning).
 • Reklampauser
 • Potentiella skador och tekniska problem

De allra flesta av spelen varar mellan 2 timmar och 20 minuter och 2 timmar och 45 minuter.

Spelet kan pågå mycket längre om det går till förlängning, speciellt i slutspelet. Den längsta matchen som någonsin spelats i NHL varade i 176 minuters speltid (sex övertidsperioder), vilket var cirka 6 timmars total tid.

Hur lång är övertid?

Om matchen är oavgjord efter 60 minuters spel vid slutet av den ordinarie tiden, fortsätter matchen till övertid. Förlängningen spelas med sudden-death-regeln, vilket innebär att matchen avslutas direkt efter att ett av lagen gjort mål. Det finns några olika regler för övertid:

NHL – ordinarie säsong

 • 5 minuters övertid
 • Spelade 3 mot 3
 • Följt av 3 skjutningar

NHL – slutspel

 • 20 minuters övertidsperioder
 • 15 minuters paus
 • Inga straffläggningar (det kan finnas oändliga förlängningsperioder tills ett lag gör mål).

IIHF (OS och världsmästerskap)

 • Preliminär omgång – 5 minuters övertid följt av straffläggningar
 • Slutspel förutom guldmedaljspelet – 10 minuters förlängning följt av straffläggning
 • Guldmedaljspel – 20 minuters förlängning följt av straffläggningar
 • Alla slutspelsmatcher i IIHF-turneringar spelas 4 mot 4.

De längsta hockeymatcherna någonsin i NHL:s historia

Den längsta hockeymatchen någonsin varade i hela 176 minuter! Det hände i den tidiga hockeyeran 1936 mellan Detroit Red Wings och Montreal Maroons. Mud Bruneteau var den lyckliga målskytten. Han gjorde mål i den 6:e övertidsperioden (9:e totalperioden).

Den längsta hockeymatchen i den moderna efterexpansionstiden varade i 152 minuter och ägde rum 2000 mellan Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins. Keith Primeau gjorde mål i den 5:e övertidsperioden (8:e totalperioden).

By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade