Hur Kan man bli Bättre på Fotboll? Bästa Tips & Råd!

Alla som drömmer om att bli en stjärnfotbollsspelare måste följa vissa riktlinjer för att uppnå sitt mål.

Fotboll är inte bara ett fysiskt spel utan också ett mentalt spel som innebär mycket styrka och beslutsamhet. Varje mål som vi drömmer om att uppnå kräver mycket träning och hårt arbete.

Att följa ett visst övningsmönster hjälper inte bara till att uppnå målet utan kommer att öka förtroendet hos en person.

I denna artikel går vi igenom några av våra bästa tips för att bli en bättre fotbollsspelare.

Titta på många matcher på tv och även på spelplanen

En spelare ska titta mycket fotboll antingen på tv eller medan den spelas på plan. Nuförtiden sänds många sportkanaler på tv, en spelare kan välja vilken som helst av dessa och lära sig mer om sitt spel.

En spelare ska inte bara se de matcher som spelas av hans lag, utan även den som spelas av andra. På så sätt kan han lära sig mer om de misstag som en spelare kan göra och undvika att göra dem.

Detsamma gäller taktiken som kan vara fördelaktig för laget. En spelare kan införliva dem i sitt spel och kan använda dem när det behövs.

Trälning ska genomföras dagligen

En spelare ska planera sin dagliga rutin. Att träna regelbundet är mycket viktigt eftersom spelaren först då kommer att kunna spela bra i turneringen. Att träna dagligen innebär att äta rätt och träna regelbundet.

Men en spelare ska inte arbeta för hårt eftersom det då kan resultera i kramper i kroppen och kan visa sig vara farligt för spelaren. Om träningspassen är för hårda ska spelaren ta pauser emellan och koppla av.

Ha en fast beslutsamhet

För att bli en bra fotbollsspelare bör du ha beslutsamhet och motivation. Att bara spela för att tjäna pengar, framgång och berömmelse är inte de faktorer som hjälper dig att njuta av spelet, men en spelares kärlek och passion för spelet är nyckelfaktorerna för att motivera spelaren.

En spelare som gillar och älskar spelet kommer att uppleva känslan av tillfredsställelse endast genom att spela med stor beslutsamhet och inte av pengarna han tjänar.

Träna hårt, men smart

Som tidigare nämnts är hårträning nyckeln till framgång i alla spel, men samtidigt kan smart träning visa sig vara mer användbart för spelaren. Varje spelare har sina styrkor och svagheter, och en smart spelare bör alltid ägna mer uppmärksamhet åt att polera sina styrkor och korrigera sina svaga punkter.

När en tränare tränar i ett lag kanske en tränare ibland inte kan identifiera styrkorna hos en spelare. I en sådan situation måste spelaren jobba på sina styrkor och göra det synligt för tränaren.

Detta kan visa sig vara användbart för spelaren eftersom han kan väljas ut som lagkapten eller kanske väljas ut till någon turnering som kan hjälpa honom att bygga sin karriär stark.

Tro på dig själv

För att uppnå något mål måste en person tro på sig själv. Oavsett om det är att spela fotboll eller lära sig någon form av instrument måste en person tro på sig själv. Ha alltid en positiv attityd i livet, bara då kan en spelare anta de utmaningar som han måste möta.

Det kan finnas människor som kommer att demotivera dig och avskräcka dig, men en riktig spelare är en som aldrig tappar hoppet och alltid är fokuserad på sitt spel. Dessutom, om andra spelare kanske inte accepterar som en stark spelare, då är tron ​​på dig själv nyckeln till att en spelare kommer att bevisa sig själv för andra.

Spring varje dag

Att springa 5 kilometer varje dag är ett fantastiskt kardiovaskulärt träningspass och hjälper dig att hålla dig på topp. Spring uppför så mycket som möjligt. Vid cirka 3 kilomerter, hitta en brant backe och spring upp den i cirka 20-30 meter, vänd sedan och gå ner igen. Upprepa detta 5 till tio gånger innan du avslutar löpningen. Om du gör detta varje dag kommer du att upptäcka att du kan spela på topp längre eftersom du kommer att bli starkare och piggare.

Övningar för att öka din hastighet

Hitta en höjd på cirka 150 cm eller stå på en tunna eller ett säkert föremål med liknande höjd. Hoppa av, landa på båda fötterna i hukposition och stå upp rakt så snabbt som möjligt. Se till att du är väl uppvärmd och att du har stretchat innan du gör denna övning för att undvika skador. Denna övning kommer att stärka snabba reflexmuskler i benen och förbättra hastigheten.

Lär dig spela med båda fötterna

De flesta fotbollsspelare spelar mycket bättre med en fot än den andra, det är svårt att förbättra din kontakt med din starkare fot. Att koncentrera sig på din svagare fot är en snabb vinst eftersom större förbättringar kan göras med mindre arbete. Sparka en boll mot en vägg med bara din svagare fot. Ha vissa träningspass där alla spelar bara med sin svagare fot. Det tar inte mycket ansträngning och du kommer att märka resultat inom kort tid.

Lär dig ett nytt trick

När du ser ett nytt trick av en professionell, titta noga på det, om och om igen innan du försöker det. Onlinevideor är bra för detta ändamål. Tillbringa 10 minuter varje dag på att lära dig och fullända tricket. Prova det inte i ett spel förrän du kan göra det perfekt varje gång och överanvänd det inte, annars kommer dina motståndare att lista ut dig.

Lär dig av proffsen

Se professionella fotbollsspelare spela och kopiera dem. Låter självklart men du skulle bli förvånad över hur få spelare som gör detta. Välj en spelare som spelar i samma position som du och titta noga på honom, lär dig hans trick och var uppmärksam på hans positioner när han inte är på bollen. Spelaren du väljer bör vara någon du ser upp till och strävar efter.

Slutligen, låt dig inte avskräckas om du inte blir Maradona över natten. Det tar tid att bli en fantastisk spelare och att gradvis förbättra varje del av ditt spel är det viktiga. Att hålla sig till en bra rutin och träna ordentligt är de viktigaste sakerna att komma ihåg.

Kontroll och dribbling i trånga områden

Att lära sig att kontrollera och dribbla bollen i trånga utrymmen är nyckeln till ditt spel, oavsett din position. I dagens match är bollspelande mittbackar avgörande. Förutom att kunna vinna nickdueller, vara stark i tacklingen och vara bra på att markera din motståndare måste du vara beredd och självsäker när du tar emot bollen på baksidan.

Naturligtvis är det samma rakt över planen och det blir viktigare och viktigare ju äldre man blir. De bästa fotbollsspelarna kan ta sig ur trånga och knepiga situationer, så att träna på detta inför säsongen är viktigt om du känner att detta är en svag punkt i ditt spel.

Övningar för att förbättra denna färdighet är inte komplicerade, ta tag i några flaggor, en uppsättning koner eller till och med lägg ner några gamla t-shirts och du är i stort sett där.

Att dribbla in och ut ur konerna, se till att du inte rör dem eller tappa kontrollen över bollen är ett enkelt sätt att förbättra din dribbling och kan enkelt göras på din egen tid.

Placera 14 koner ganska nära varandra men slumpmässigt i en liten cirkel, dribbla sedan genom dem, utan att bollen rör någon av dem, innan du springer i mål och skjuter.

Din nära kontroll måste vara på topp för att navigera konerna i hastighet och sedan lyfta upp huvudet för att välja ditt mål innan du slår mot mål.

Du kan träna på dribblingar var som helst och när som helst, så det finns ingen anledning till att du inte kan förbättra detta innan säsongen drar igång.

Prioritera återhämtning och förebygg skador

Alla kommer någon gång att ha känt av värken i musklerna efter en ansträngande match eller träning. Under försäsongen kommer dina chefer och tränare att pressa dig till dina gränser mer än en gång i veckan, så att snabba upp återhämtningsprocessen så att du är redo för nästa session eller match kommer att vara avgörande.

Förutom att stretcha före träningspass, kom in i rutinen att varva ned efter varje pass, att stretcha varje muskel i cirka 30 sekunder är den optimala tiden för att förhindra fördröjd uppkomst av muskelömhet.

Att fylla på förlorad vätska är mycket viktigt, att dricka sportdrycker kommer att ersätta de förlorade elektrolyterna samt att återfukta dig med nödvändigt vatten som din kropp inte har lyckats behålla genom svettning.

Att äta kolhydrater för att återuppliva energi och proteiner för att reparera dina muskler kommer också att gynna dig mycket. Att kunna träna eller spela maximalt varje gång du kliver in på planen är viktigt och att inte behandla dina muskler på rätt sätt ökar dina chanser att drabbas av en skada.

Förbättra ditt fotarbete och träna på egen hand

Det är fantastiskt att vara fysiskt skicklig i spelet, men tekniken är nyckeln. Det enda sättet att förbättra din teknik är att träna! Hitta alla sätt du kan för att få kontakt med bollen. Ta med dig en boll överallt. Om du har en vägg, använd en vägg för att slå bollen mot väggen.

By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade