Varför har man Benskydd i Fotboll?

När det gäller att bära benskydd för fotboll, finns det vanligtvis två typer av frågor som uppstår:

Är de obligatoriska? Varför behöver vi dem egentligen?

Om du ställer en av dessa frågor har du kommit till rätt ställe. Jag ska ge dig ett svar på dem båda!

Varför bär fotbollsspelare benskydd?

Den främsta anledningen till att fotbollsspelare bär benskydd är skyddet av de nedre extremiteterna – som är mest benägna att skadas i fotboll. En studie från 2014 tyder på att benskydd är mycket effektiva för att minska risken för allvarliga skador.

Benskydd ger helt enkelt tillräckligt skydd mot krafter med hög slagkraft.

Att inte bära dem skulle innebära att man utsätts för onödig risk att bli skadad. Och låt mig säga dig, om du vill bli en professionell fotbollsspelare vill du undvika alla skador du kan.

Det är väldigt populärt att leka med benskydd inte är så bekvämt. Det är därför jag tycker att det är bäst att du köper mer än ett par och testar var och en på träningsövningen. Du kanske äntligen hittar de som passar dina ben bäst.

Är benskydd i fotboll verkligen nödvändigt?

Att bära benskydd är obligatoriskt, och varje fotbollsspelare måste bära dem för att kunna spela en officiell match. FIFAs uttalanden är mycket tydliga i detta ämne eftersom du måste bära benskydd för att kunna spela. Utöver det måste dina strumpor täcka dem helt.

Så även om du kanske tycker att det är obekvämt i början är det väldigt viktigt att du gör det.

I slutändan tror jag att FIFA-myndigheterna vet varför de antog denna regel. Det beror helt enkelt på att benskydd är effektiva för att skydda dina ben, och det är bara ett faktum.

Varför bär fotbollsspelare benskydd under strumpor?

Så varför bär fotbollsspelare benskydd under strumpor?

Fotbollsspelare måste bära benskydd under strumpor främst för att det är en del av FIFA:s regel. Det står att strumpor måste täcka dina benskydd helt. Den främsta anledningen till det är främst för att benskydden kan vara i din motståndares färg, och det kan förvirra domaren.

Det är en väldigt enkel, men ofta förbisedd regel. Även om jag rekommenderar dig att täcka benskydden helt, eftersom strumpan hjälper dem att stanna på ett ställe.

Det bästa sättet att välja rätt benskydd

När det gäller att välja rätt benskydd finns det några faktorer som du kanske vill överväga först.

1. Din position

Är du en försvarare? Du kanske vill överväga att skaffa större benskydd som täcker de flesta av dina smalben – eftersom du hela tiden försöker vinna en boll. Man vill också ta sig an mycket – så jag tror att påståendet ”ju större, desto bättre” gäller här.

Vad händer om du är en mittfältare? Tja, om du är en mittfältare rekommenderar jag att du köper benskydd som är små. Ibland är det väldigt obekvämt att ha för stora benskydd – så att ha mindre hjälper dig definitivt att vara mer bekväm på bollen.

Är du en anfallare? Jag tror att mindre kommer att hjälpa dig att vara mer exakt, men å andra sidan kommer de större att låta dig vara mer aggressiv utan att skada dig själv. Det bästa kanske är att hitta en mellanväg mellan dessa två.

2. Dina preferenser

Vilka benskydd är du mest bekväm med?

Testade du olika märken? Olika storlekar? Olika material?

Vad du behöver göra är att prova så många typer du kan på träningsövningen. Se själv vad som passar dig bättre.

Personligen föredrar jag mindre Nikes, eftersom det är riktigt bekvämt att spela med dem. De var också lätta så de påverkade mig inte på något negativt sätt.

Varför benskydd är viktiga

Även om det verkar lite restriktivt, vänjer sig fotbollsspelare vid det i tidig ålder. Alla som kommer upp i fotboll nuförtiden förstår att benskydd är viktigt.

Företag har lagt ner mycket tid och pengar på att se till att de erbjuder kvalitetsalternativ som känns lätta och bekväma. Om möjligt, försök att beställa ett par storlekar och se vilka som passar bäst. Många företag erbjuder specialerbjudanden online så att folk kan dra nytta av att prova saker först och återvända om det behövs.

I slutändan kommer fotbollsspelare att ha flera alternativ för benskydd att vända sig till så att de förblir rena, fräscha och stödjande för daglig användning i matcher och träningar.

Varför bär fotbollsspelare benskydd?

Ett benskydd är en utrustning som bärs framför en fotbollsspelares smalben. Inspirerad av konceptet av en utrustning som används för att skydda smalbenet och deras primära syfte är att skydda bäraren från skador.

Även om de fortfarande bara är ett frivilligt tillbehör i amatörspelet har de varit obligatoriska i professionell fotboll under de senaste 30 åren.

Att bära benskydd ger också spelare självförtroende att spela vad som är en kontaktsport med vetskapen om att de kan göra det på ett säkert sätt.

Det bör noteras att benskydden varierar beroende på positionen på planen någon spelar!

Till exempel, eftersom målvakter normalt inte har direkt kontakt med en annan spelares ben eller fötter behöver de bara ett lätt benskydd som ger dem minimalt med skydd.

Däremot kommer försvararna framför dem att behöva mycket mer och kommer ofta att bära ett tyngre skydd som hjälper till att skydda fotleden också. Mittfältare kommer att bära ett skydd som erbjuder ett visst skydd men inte en som hämmar deras förmåga att röra sig på planen.

Anfallare kommer vanligtvis att bära ett lätt skydd, återigen av en typ som hjälper till att skydda fotleden också.

By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade