Vilken Sport Bränner Flest Kalorier?

För att gå ner i vikt behöver du bränna fler kalorier än du förbrukar. Så, vilka sporter bränner mest kalorier? Vilka är de bästa träningsformerna för att hålla sig i form?

Antalet kalorier du förbränner när du tränar beror mest på din vikt men påverkas också av din längd och ålder.

Människor har ofta svårt att schemalägga träning på grund av vardagens tempo och stress. Om du bara hade en timme på dig att träna, vilken sport skulle ge den största kaloriförbränningen?

I den här artikelns syften kommer jag att anta att personen som tränar väger 83 kg. Om du väger mindre än 83 kilo kommer du att bränna färre kalorier än siffrorna som visas och om du väger mer kommer du att bränna mer.

Dessa sporter bränner mest kalorier

Löpning eller jogging

Löpning är förmodligen det mest klassiska sättet att bränna kalorier. Ju snabbare du springer, desto mer kalorier förbränner du. Någon som vägde 83 kilo och springer i 12km/h skulle bränna 979 kalorier på en timme, medan någon med samma vikt som joggar i 9 km/h skulle bränna 813 kalorier.

Boxning

Oavsett om du slår en boxningssäck, kuddar eller sparring är boxning ett intensivt träningspass. Att slå en slagsäck i en timme kommer att bränna 457 kalorier för en som väger 83 kilo, medan sparring i ringen bränner hela 1 062 kalorier!

Simning

Även om det inte är lika intensivt som boxning eller löpning, är simning en bra sport för att bränna kalorier eftersom du kan göra det mycket längre! Simning fungerar hela kroppen och är mycket lättare för dina leder. En 83-kilos person skulle bränna 481 kalorier genom att simma crawling i en timme och 440 kalorier simning bröstsim.

Fotboll

Det är ingen överraskning att fotboll är den populäraste sporten i världen, särskilt när du tänker på hur bra ett träningspass en tävlingsmatch eller träningspass är. Att spela fotboll i en timme förbränner imponerande 664 kalorier.

Basket

En annan lagsport som kräver mycket energi är basket. Du kan förvänta dig att bränna 664 kalorier.

Kanot eller rodd

Att ro genom vatten är fantastisk träning, både konditionsträning och för dina muskler. Du förbränner cirka 481 kalorier under en timmes rodd- eller kanotpaddling.

Tennis

Även om ett dubbelspel spelat i en timme skulle bränna 374 kalorier om du vägde 83 kilo, sikta på en omgång singel om du verkligen vill ha en bättre kaloriförbränning – 664 kalorier.

Badminton

Om du är ute efter ett inomhuspass, inga problem – badminton bränner 581 kalorier på en timme!

Cykling

En av de största kaloriförbrännarna på den här listan, liknande löpning. Hur mycket du förbränner beror på hur snabbt du går. Någon som väger 83 kilo bränner 564 kalorier i långsam takt i en timme, 664 kalorier i måttlig takt och 830 kalorier i snabb takt.

  • Bergsklättring (740 kcal/timme): Mindre kardiovaskulär men mycket bra för att bygga muskelstyrka och koordination.
  • Längdskidåkning (480 kcal/timme): Att vara i snön sätter redan fart på din ämnesomsättning, och den varierande terrängen ger ett fantastiskt intervallpass.
  • Skridskoåkning (500 kcal/timme): Har alla de stora fördelarna med att springa utan ledstress.
By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade