Hur många Gula Kort kan man få i Fotboll? Allt du bör Veta!

Gula kort ges nästan under varje enskild fotbollsmatch. Det är ovanligt att se en fotbollsmatch med noll gula kort. I allmänhet kan du förvänta dig någonstans mellan 3 till 4 gula kort per fotbollsmatch.

Detta indikerar tydligt att lära dig mer om de gula korten kan hjälpa dig att förstå fotbollsspelet bättre.

Av den anledningen kommer jag att svara på en fråga som förföljde mig när jag först började lära mig om fotboll, och frågan är denna: hur länge varar det gula kortets effekt? Och  hur många gula kort kan man få i fotboll?

Under en fotbollsmatch varar effekten av det gula kortet till slutet av matchen. Det stannar inte där. Effekten av ett gult kort kan ibland vara till slutet av tävlingen, men konsekvensernas svårighetsgrad minskar i allmänhet när matcherna passerar.

Här är detaljerna om hur länge effekterna av det gula kortet varar och vad dessa effekter är.

Hur länga gäller ett gult kort i en fotbollsmatch?

Under en fotbollsmatch, om du får ett enda gult kort, betyder det att du har blivit varnad av domaren, och varningen kommer att förbli aktiv till slutet av matchen.

Det spelar ingen roll när du får det gula kortet. Oavsett om du får ett gult kort under de första sekunderna av spelet eller under de sista sekunderna, kommer det gula kortet fortfarande att gälla till resten av spelet.

Efter ditt första gula kort, om du får ett nytt kort (en annan varning) när som helst under matchen, kommer huvuddomaren automatiskt att ge dig ett rött kort och ber dig lämna planen omedelbart.

Du kan också att bli avstängd från att spela nästa match i samma tävling om du får 2 gula kort under samma fotbollsmatch.

Hur bär det gula kortet över efter en match?

Det är logiskt att fotbollsreglerna tillåter effekterna av de gula korten att föras över efter en matchs slut, annars kommer ett första gula kort att vara helt värdelöst under de sista minuterna av en fotbollsmatch.

Som tidigare nämnts minskar dock effekterna av det överlämnade gula kortet efter matchens slut.

Och vad som är mer intressant här är att det inte finns något enhetligt sätt att hantera ackumulerade gula kort. Med andra ord, varje fotbollsförbund har rätt att göra ändringar i reglerna för hur man straffar spelare med ackumulerade gula kort.

Resten av den här artikeln kommer att diskutera några av de vanligaste straffen som används av vissa fotbollsförbund när det kommer till ackumulering av gula kort.

Vad händer om en spelare får ett gult kort i två på varandra följande matcher?

I vissa fotbollsligor straffas spelare om de får ett gult kort i två på varandra följande matcher. La Liga till exempel (Spaniens främsta fotbollsliga) stänger av en spelare från att spela sin nästa match om de får ett gult kort i 2 matcher i följd.

Däremot kommer spelaren inte att tvingas lämna matchen omedelbart, de kommer bara att tvingas missa nästa match.

Men återigen, det är i Spanien och inte alla andra fotbollsligor straffar spelare för på varandra följande gula kort i olika matcher.

Men det finns några andra former av straff när det kommer till ackumulerade gula kort.

Regeln om avstängning med 5 gula kort

I många fotbollsligor runt om i världen (t.ex.: MLS, Premier League, La Liga) kan ackumulering av 5 gula kort resultera i ett matchavstängning för spelaren under nästa match i tävlingen.

Reglerna är dock lite olika mellan de olika ligorna.

Till exempel i MLS, räknas de gula korten inte över till MLS Cup. Med andra ord, de ackumulerade gula korten i MLS grundsäsong går inte över till MLS Cup.

Men om en spelare lyckas samla på sig 5 gula kort under den ordinarie MLS-säsongen, kommer spelaren att bli avstängd från den kommande grundserien, och de kommer också att få böter.

När det gäller Premier League måste de 5 ackumulerade korten finnas i tävlingens första 18 matcher för att de ska påverka spelaren, annars ändras antalet till 10 gula kort under de första 32 matcherna och 15 gula kort i de första 38 matcherna (under hela säsongen i princip).

By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade