Hur Många Röda Kort kan man få i Fotboll? Allt du bör Veta!

Under en fotbollsmatch symboliserar ett rött kort ett allvarligt regelbrott där den spelaren automatiskt tas bort från spelet.

Förutom att lämna fotbollsplanen på grund av sitt röda kort kan tränaren inte ersätta den spelaren med en annan spelare, vilket innebär att laget spelar med en spelare mindre på planen.

Så, på vilka sätt kan du få ett rött kort under en match? Hur skiljer sig ett rött kort från ett gult kort? Här är den fullständiga genomgången av vad ett rött kort betyder i fotboll.

Skillnaden mellan ett gult och rött kort i fotboll

Ett gult kort i fotboll signalerar en icke-allvarlig åtgärd mot spelets lagar. Ett gult kort är en varning

Till exempel kan ett gult kort inträffa för stunder som att fördröja omstarten av handlingen, gå in på planen utan en domares tillåtelse och håna en annan spelare.

I fotboll är ett rött kort ett allvarligt regelbrott som inträffar under en match och som resulterar i en automatisk utvisning från den matchen. Automatiska röda kort inkluderar saker som att rycka anteckningsblocket från domaren, sparka en annan spelare, kasta ett föremål på planen och en avsiktlig handboll för att rädda mot ett målchans.

Ett rött kort betyder ett avsiktligt regelbrott som en fotbollsspelare begår under en match som kan skada eller respektera en annan person på planen. Ett gult kort kan tekniskt sett skada en spelare, som en tackling bakifrån, men spel som det beror på en domares bedömning av vilken straff som ska utfärdas.

Hur många röda kort kan avsluta en fotbollsmatch?

I professionell fotboll, där varje lag startar matchen med elva spelare, skulle det krävas en sida för att få fem spelare utvisade för att matchen ska överges, eftersom reglerna säger att ett lag inte kan fortsätta spela med endast sex spelare.

Hur många röda kort kan ett lag få?

Ett lag kan få fyra röda kort – vilket reducerar dem till sju spelare på planen – och ändå fortsätta matchen enligt regelverken. Reglerna säger dock att avbytare inte räknas i det här fallet, så hur många som helst kan också få röda kort och matchen fortsätter.

Chefer, tränare och andra lagfunktionärer på bänken kan också få röda kort numera, så domaren kan rent tekniskt även skicka ut dem och spelet kommer att fortsätta så länge som båda lagen har minst sju spelare på planen.

Har ett lag någonsin fått 5 röda kort?

Det finns det tillfällen i världsfotbollen där lag har fått fem (och fler) röda kort, med två anmärkningsvärda exempel som finns i derbymatcher i Brasilien och Argentina.

Matchen mellan Vitoria och Bahia i Brasilien 2018 såg en kamp på planen bröt ut efter en Bahia kvittering, och domaren delade därefter ut åtta röda kort till spelare och avbytare.

Ytterligare två Vitoria-spelare blev utvisade senare i matchen, vilket reducerade dem till sex spelare, vilket innebar att matchen måste överges, med Bahia som fick en 3-0-seger.

Argentinsk fotboll har dock det tvivelaktiga rekordet i spelet med flest röda kort när matchen mellan Claypole och Victoriano Arena 2011 sjönk i kaos och domaren slutade med att alla 22 spelare och 14 avbytare och funktionärer fick rött kort, vilket gjorde det till otroliga 36 röda kort.

Hur ofta förekommer röda kort och gula kort i Premier League?

Från 2015 till 2020 gavs 230 röda kort i Premier League. Under samma tidsram gavs 6 181 gula kort, vilket innebär 6 ​​411 straffkort mellan rött och gult under den perioden. Under denna tidsram utgjorde röda kort 3,58 % av straffkorten, vilket visar hur ovanligt det är under en match eller hela säsongen.

​Kan du få ett rött kort för att få ett andra gult kort i samma spel?

En spelare som får två gula kort i samma match får automatiskt ett rött kort. Det betyder att en fotbollsspelare som får ett gult kort under matchen måste spela mer försiktigt eftersom de inte vill riskera att få en andra straff.

Ibland kommer en fotbollstränare att ersätta en spelare som har ett gult kort under en match för om de får ett andra gult kort blir det rött och laget kan inte ersätta den positionen på planen.

Vilka är sätten att få ett rött kort i fotboll?

Det finns många sätt som en fotbollsspelare kan få ett rött kort under en match. Domaren kan ge ett rött kort före en varning eller gult kort eftersom det beror på deras beslut. När domaren signalerar detta allvarliga brott lämnar den spelaren matchen för resten av matchen.

Här är några sätt att få ett rött kort under en fotbollsmatch:

  • Slog en annan fotbollsspelare i huvudet
  • Använder överdriven kraft under en tackling
  • En medveten hands vid en målchans
  • Ett allvarligt fulspel under ett uppenbart målögonblick för motståndarlaget. När detta inträffar får motståndarlaget en frispark eller straffspark mot målvakten
  • Spottade på en spelare
  • Slå en domare
  • Överdrivet hån, kränkande språk, oförskämda gester, osportsligt beteende och aggression
  • Använd dina dobbar för att skada en annan spelare
  • Slåss mot en annan spelare

Hur länge varar ett rött kort i fotboll?

När en fotbollsspelare får ett rött kort måste de lämna spelplanen omedelbart. De flesta röda kort varar en match, men vissa kan leda till avstängningar i flera spel beroende på en spelares agerande.

Kan fotbollschefen ersätta din plats om du blir utstött?

Om en spelare får ett rött kort under en fotbollsmatch kan tränaren inte ersätta sin plats på planen.

Varje professionellt fotbollslag har elva spelare på planen under speldagen, så att få ett rött kort försätter ditt lag automatiskt i underläge eftersom du måste spela med en spelare mindre. Det betyder att om ditt lag får två röda kort under en match, spelar ditt lag med två spelare färre under resten av spelet.

Hur många spel missar du om du får ett rött kort?

Beroende på spelarens agerande under en match kan de missa resten av fotbollsmatchen eller bli avstängd upp till tre kommande matcher. Avstängningen för att missa tre matcher tenderar att inträffa för våldsamt beteende under en match.

När kom det röda kortet in i FIFA?

Det röda och gula kortet kom in i FIFA under VM 1970. Att hålla upp de färgade korten var ett sätt för domaren att förklara att en spelare gjort sig skyldig till allvarligt fulspel utan att förklara det om det fanns en språkbarriär.

Alla fotbollsspelare förstår vad det röda kortet betyder, och de vet att de inte kan spela resten av matchen. De måste dessutom lämna spelplanen.

Kan en målvakt få ett rött kort?

En målvakt kan få ett rött kort för att använda sina händer för att blockera ett skott utanför straffområdet. Annars kan en målvakt få ett rött kort på samma sätt som utespelare kan under en match. En målvakt kan få ett rött kort med grovt språkbruk, onödigt våld och våldsamma attacker på en annan spelare.

Om ett lag förlorar sin målvakt till ett brott mot rött kort under en match har fotbollslaget två alternativ. För det första, om de har en annan målvakt på sin bänk, kan de sätta in den spelaren men måste ta bort en utespelare från planen för resten av matchen. Vid ett rött kort måste strafflaget spela med en spelare mindre på planen.

Om inga andra målvakter finns på bänken måste fotbollsklubben byta ut en utespelare från sin nuvarande position och spela målvakt. Att sätta in en spelare som inte är bekant med målvakten på den positionen är en stor nackdel för det laget, vilket är anledningen till att straffen är så kraftfull att få.

By Grizzlys

Lämna ett svar

Relaterade